Berber Postmus

Na mijn master Klinische psychologie heb ik in 2011 de postmaster opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. De titel GZ-psycholoog valt onder de zogenaamde Beroepen in de Gezondheidszorg (BIG). Dit is een wettelijk beschermde beroepstitel. Ook heb ik de postmaster opleiding tot cognitief gedragstherapeut binnen de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën, de VGCt , afgerond. En ik ben een door  de  VEN erkende EMDR therapeut. Ik ben geregistreerd als EMDR Europe Practitioner.

Sinds 2012 werk ik met veel plezier als vrijgevestigd psycholoog. Ik combineer mijn eigen praktijk met mijn baan als GZ-psycholoog bij GGZ inGeest , waar ik werkzaam ben op een afdeling waar volwassenen die lijden aan PTSS of Complexe PTSS een intensieve vijfdaagse behandeling krijgen voor PTSS krijgen. Ik geef exposure therapie en EMDR.

In mijn eigen praktijk behandel ik voornamelijk (jong)volwassenen met angststoornissen zoals bijvoorbeeld paniekstoornis, emetofobie en sociale fobie, trauma gerelateerde klachten, PTSS, psychische klachten of PTSS na de bevalling, angst voor de bevalling, lichte tot matige depressies, de behandeling van een negatief zelfbeeld, niet goed voor jezelf op kunnen komen en dwangmatig gedrag.  Ook kunt u bij mij terecht als u in de eerste plaats beter wilt begrijpen waar u last van heeft of waar uw klachten vandaan komen.

Ik ben nieuwsgierig naar en geïnteresseerd in u en uw problemen en de reden om hulp te zoeken. Ik ben analytisch ingesteld, wil begrijpen wat er aan de hand is. Ik bied behandelingen ‘ op maat’ . In de behandeling vind ik het belangrijk om samen tot een heldere probleemanalyse te komen. Ik vorm hypotheses over de diagnose en over welke ervaringen in uw leven mogelijk hebben bijgedragen aan het ontstaan van uw klachten.

In de behandeling is het belangrijk om een goede behandelrelatie op te kunnen bouwen, prettig samen te kunnen werken om uw klachten te verminderen. Een goede ‘match’ tussen therapeut en patiënt draagt hier aan bij. Uiteraard is het ook belangrijk dat ik de kennis en kunde in huis heb om u te helpen met het verminderen van uw klachten en dat ik inschat dat behandeling van uw klachten binnen een kortdurend traject zinvol is.
Tijdens de intakefase bespreken we dit samen. Als blijkt dat behandeling elders beter passend is, dan probeer ik u hierin zo mogelijk te adviseren.

Beroepslidmaatschappen: NVGzP, Vereniging EMDR Nederland , VGCt.

BIG registratie: 59914103325
KvK nummer: 55265375
AGB- code zorgverlener: 94-011749
AGB code praktijk: 94-59367